Reisverslag clubmeeting Wolfsburg, 11+12 augustus 2001

Als verzamelpunt kiezen we voor parkeerplaats 'Lonnekermeer' aan de A1.

(300 km. voor Wolfsburg)

Om 8:30 zijn de groene, zilveren en rode 3L Lupo klaar voor vertrek.

Als gemiddelde snelheid wordt 90 km./h. aangehouden, want het verbruik blijft natuurlijk een belangrijk onderdeel van de meeting.

 Na een stop onderweg, komen we om 12:30 aan in het Holiday-inn hotel Wolfsburg.

In de parkeergarage van het hotel zien we zeventien 3L Lupo’s uit Denemarken.

We worden er even stil van.

Na het uitladen van de bagage gaan we richting Autostadt.

In dit Expocenter wordt in verschillende paviljoens aandacht geschonken aan zowel het verleden als de toekomst van het VW-concern. Ik heb het over het VW-concern, want er zijn ook paviljoens van Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley en uiteraard Audi.

Als je tussen de paviljoens doorloopt, zie je rondom de Vw-fabriek op de achtergrond.

Een leuk detail is dat Duitsers hun bestelde auto bij de fabriek op kunnen komen halen.

Je wordt dan door een chauffeur thuis opgehaald en na een bezoek aan Autostadt kun je met je nieuwe auto de fabriekspoorten uitrijden.

Om 20:00 zijn we terug in het hotel. Hier ontmoeten we de Denen voor het eerst.

We raken meteen aan de praat. Het zijn stuk voor stuk liefhebbers die van hun 3L een echte hobby hebben gemaakt.

Na de avondmaaltijd gaan we even de parkeergarage in om elkaars Lupo’s te bekijken.

In de bar van het hotel praten we in een mix van Duits en Engels tot ’s avonds laat over alle ervaringen met 3L Lupo.

We sluiten (na een paar biertjes) af met de gedachte dat de 3-Liter Lupo over 20 jaar dezelfde status heeft bereikt als de Kever: Een Super Auto !!

Helaas moeten acht Deense leden de volgende ochtend alweer vertrekken, omdat sommigen op maandagmorgen om 5:00 uur op hun werk moeten beginnen.

Dit is extra jammer, omdat het in de parkeergarage niet mogelijk is geweest om een overzichtsfoto te maken.

Voor de zondag staat alleen een bezoek aan het Volkswagen museum op het programma, omdat de rest van de Denen om uiterlijk 12:00 uur wil vertrekken.

Op het parkeerterrein van het museum hebben we eindelijk de kans om alle (overgebleven) 3L Lupo’s op de foto te zetten.

Het museum zelf is een verrassing op zich. Aan de buitenkant lijkt het een oud, klein gebouw, maar eenmaal binnen sta je oog in oog met uiterst zeldzame en unieke Volkswagens.

De ene is rechtstreeks vanuit de fabriek het museum ingerold en de andere is tot in detail gerestaureerd.

En dat voor een entreeprijs van DM. 5,- !!

Na afloop gaan de Denen in colonne op huis aan. Wij besluiten om ieder onze weg te gaan, omdat we elk nog een aantal dingen in de omgeving willen bekijken.

Al met al wil ik nog even benadrukken dat het absoluut de rit van 1100 km. (ja,ja, zonder te tanken) waard is geweest. Ik hoop dat alle clubleden volgend jaar inschrijven als we samen met de Deense en Finse clubs een meeting houden in Nederland (omgeving Leusden).  

Foto's van de Deense clubleden

 

 

De belangrijkste nieuwtjes die we in Wolfburg hebben opgedaan, wil ik jullie toch niet onthouden:

      -       In Denemarken is de 3L Lupo wel een stuk duurder (omgerekend FL. 45.000,-), maar, omdat je wegenbelasting betaald naar verbruik, is het vanaf 10.000 km. per jaar al rendabel om 3L te rijden. Niet zo gek dat er dus al zo’n 2000 stuks in Denemarken verkocht zijn.

-         De Deense club heeft 115 clubleden. In verhouding (22 leden bij 350-400 verkochte 3L’s) doet onze club het zo slecht nog niet.

-         De Denen hebben dezelfde problemen met de Bridgestone-banden als wij. Zij stappen echter over op Michelins en Continentals (sinds kort in ‘onze’ maat leverbaar), welke minder klachten geven. Of ze hebben hun banden ingeruild voor velgen en banden in de breedte 175. Niet zo zuinig, maar wel een betere wegligging.

-         De achterklep die speciaal voor de 3L is ontworpen, blijft alleen nog maar op de Lupo FSI leverbaar. Sinds juli 2001 wordt de 3L geleverd met een ‘standaard’ achterklep. 

 

Terug naar de Homepage