Welkom in Wolfsburg !!!

 

Voorman Ingo van de Duitse Club werd gebeld door een verslaggever van de 'Wolfsburger Nachrichten'. Die wilde een interview met een aantal eigenaren van een 3L Lupo, om hun reactie op het plotseling staken van de productie te kunnen noteren. Uiteraard wilde hij ook wat leuke plaatjes schieten. Vandaar dus de gedachte om op 18/6 even een paar Lupo's bij elkaar te krijgen... met natuurlijk als leuke setting de VW-fabriek op de achtergrond.

Er zijn foto's gemaakt (we mochten niet lachen... het is immers een trieste aangelegenheid) en een aantal mensen zijn persoonlijk geïnterviewd, waaronder Mark uit het verre Nederland. Publicatie op maandag 20/6: http://www.vw3literlupoclub.com/Wolfsburger_Nachrichten_20-06-2005.doc 

 

En het zijn er.............................................................................. 23 !!!

 

Genoeg mooie en leuke Lupo's aanwezig !!!

 

En tja... als je zo naar de foto's kijkt, dan is het toch wel heel erg zonde dat de Lupo bij VW 'de prullenbak' in gaat...

De FOX 1.4 TDI bijvoorbeeld, heeft een verbruiksopgave van 4,9 ltr./100 km... Dan zijn wij wel verpest voor het leven !!!

Uiteraard vraag ik mij af of dan echt niemand meer zo'n 3L Lupo wil hebben... De nieuwste Lupo die bij de meeting aanwezig was (1 week oud), had het volgende chassisnummer:

Vergelijk ik dit met het serienummer van mezelf (B000879), dan zijn er tussen november 2004 en juni 2005 dus 1.348 Lupo's 3L gebouwd.... Da's toch helemaal niet zo slecht ???

 

---

 

Vanaf de Volkswagen Arena vertrok de stoet naar het Volkswagen Museum... even iets verderop in de Dieselstrasse...

Hier zijn altijd weer mooie en unieke VW's te bewonderen... Op de tentoonstellingen door de jaren heen kon je alleen vanuit de verte een foto maken... maar nu kun je ze gewoon aanraken !!!

 

Uiteraard is niet iedereen even enthousiast over álle modellen... ;-)

 

Toch heeft het streven naar zuinigheid VW wel altijd in het bloed gezeten...

 

---

 

Ik weet wel meteen weer wat 'in' is in 3L Lupo-land...

GTI-ruitenwissers...

 

FSI-wielen...

 

En xenon koplampen...

 

En dit was zo'n beetje de enige niet-VW in Wolfsburg... het zij hem vergeven...

 

Kortom... een leuk ritje... 1050 km. in 1 dag... tussen een avond- en een nachtdienst door... (01:00 uur thuis van werk... 04:15 uur vertrokken... 10:00 uur aankomst WOB... 14:15 uur vertrokken... 19:45 uur thuis... 22:15 uur de deur uit richting nachtdienst... ;-)

---

 

En het verbruik ???

Tja... ik lig er al niet meer wakker van... maar jammer is het wel...

Gemiddeld 110 km/h gereden... en de meter bleef op 3.1 staan...

(Ja ja, het 'service oil'-lampje ging bij 15.004 km. branden... dus wat nou 'variabele service-interval... Gewoon iedere 15.000 km. naar VW !!!   Mijn afspraak bij De Haas is 29/6.)

Berekend verbruik: 1:30,83...

Dus om maar in 3L Lupo-termen te blijven:

'Helaas... het is niet anders...'