Ga terug naar Volkswagen 3-Liter Lupo Club

Volkswagen 3-Liter Lupo Club

Welkom bij het gastenboek van de Volkswagen 3-Liter Lupo Club !
Nieuwe tijden, nieuwe ontwikkelingen. De volkswagen 3-liter Lupo Club heeft tegenwoordig een druk bezocht gezellig forum. Neem hier dus eens een kijkje!

Het 3-Liter Lupo forum
( pagina update April 2011 )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Er is 57 keer in dit gastenboek geschreven.

Stuur uw bijdrage per e-mail, deze wordt zo spoedig mogelijk op het internet geplaatst.  


Datum:   10:31:00 11-12-2004 CET
Naam:   Andre uit Makkinga
Website Adres:  
Commentaar:

Hallo Allemaal,

Ik heb mede naar aanleiding van deze website een Lupo 3L aangeschaft, en meld me vandaag ook aan als nieuw lid van de club.

Wat ik nog zoek is een paar mistlampjes in de bumper (met het bijbehorende zwarte kapje), heeft iemand hier een paar van over ?

Verder niets dan lof over deze kleine auto die rijdt als een grote !!!

Andre Koopmans.

 


Datum:   12:00:00 10-20-2004 CET
Naam:   Arjan uit Middenmeer
Website Adres:  
Commentaar:

Gaap, zaterdagochtend 16-10-2004 en de wekker gaat om 07:00 uur. Vroeg uit de veren, want om 09:00 uur wordt ik in Veenendaal verwacht. En dat is 135 km van mijn woonplaats en dus zo'n uur en een kwartier rijden. Het is nog donker en onderweg een klein beetje regen, maar tegen alle weervoorspellingen in wordt het gewoon een stralend mooie zonnige dag (goed geregeld Pim :-)). Ondanks TomTom2 is VW/Audi/Seat-dealer De Haas in Veenendaal snel gevonden. Het wordt nu echter wel eens tijd om TomTom3 te installeren, want ze hebben de snelweg bij Veenendaal blijkbaar verplaatst. En dus zijn de afritten ook verlegd.

Om 08:50 uur draai ik de parkeerplaats op en de eerste Lupo's staan al te wachten op de rest. Langzaam druppelen ze één voor één binnen en langzaam aan komt er steeds meer personeel van De Haas naar buiten om te kijken, het is en blijft natuurlijk een leuk gezicht om zo'n grote verzameling Lupo's te zien. Lekker bijkletsen met oude bekenden en daarna met zijn allen ontbijten, ontvangst door de heer Rutteman namens De Haas. En een rondleiding door het enorme gebouw. Alles ziet er brandschoon uit en maakt een betrouwbare indruk. Jammer dat Veenendaal zo ver van mijn woonplaats ligt, anders was mijn 3L  zeker in onderhoud bij De Haas. Die hebben een speciale monteur (Peter) die het onderhoud van de Lupo 3L doet en hem dus van binnen en van buiten kent.

Voor demonstratie een airbag laten ploffen, WOW, dat hoop ik nooit in mijn auto mee te hoeven maken. Dan ben je vast een paar dagen doof en blind...

Zo rond twaalf uur begon de zuinigheidsrit. Met een instructie op papier, niks voor mij, ik kan niet tegelijkertijd rijden en kaartlezen, daarom heb ik de TomTom navigatie. Goeie oplossing, Rob een andere 3L rijder uit Amsterdam gaat meerijden in mijn 3L. Ik ken Rob sinds de meeting in Wofsburg 2003,  daar was hij mijn partner-in-crime, samen veel lol gehad. Wij gingen voor de overwinning, niet qua verbruik maar om de meeste lol uit een liter diesel te halen. Wegrijden van de parkeerplaats, en als een echt kuddedier niet naar de instructies kijken maar gewoon blind achter je voorganger aanrijden en druk ouwehoeren in de auto. Na een tijdje haken de auto's achter me af en komen er opeens Lupo 3L's uit de tegenovergestelde richting en duurt het niet lang of Cees en Edmond zetten hun 3L aan de kant. We blijken helemaal verkeerd te rijden.. oorzaak we zijn op de verkeerde plaats het industrieterrein afgereden en dus meteen al verkeerd gereden. Mopper de mopper.. wat nu. Ik ga niet terug, ga wel over op de navigatie, we moeten naar Radio Kootwijk.

Dus Kootwijk ingesteld in de navigatie en ja, we belanden en de wijk Kootwijk in Barneveld!! Niet helemaal de bedoeling, en wat lopen daar een boel mensen die bij de zwarte-kousen-kerk horen. Op zaterdag naar de kerk, vrouwen met hoedje en rokken. Ik waan me even terug in de tijd. Ook niet goed voor het verbruik, want ik ben een heer in het verkeer en stop dus keurig voor elk zebrapad.

Poging 2, nu Radio Kootwijk (Apeldoorn) ingesteld, en je raadt het al. Ook dat mislukt, we lopen vast in afgesloten wegen. We negeren een heleboel witte verkeersborden met een rode rand (je weet wel, gesloten voor verkeer in beide richtingen) maar vinden geen Radio Kootwijk. Wel staan we voor de poort van radarstation Nieuw Millingen maar dat telt niet mee. En omdat de tijd begint te dringen toetsen we De Haas maar weer in, en via onverharde wegen (bijna 4 wheel drive nodig) bereiken we De Haas. Daarbij nog even een andere 3L voorbijgezoeft op de snelweg met een snelheid die "iets" boven de maximum snelheid lag.

Ook nu komen de mensen weer langzaam terug bij de dealer. Tijd om nog even in de auto's te kruipen die in de showroom staan. Dan zie hoe ruim een Lupo 3L is, stap eens in een Touareg, dan schrik je. De stoel moest op zijn laagste stand om mijn 1,93 meter nog enigszins kwijt te kunnen. En is het tijd voor de lunch. Wederom perfect verzorgt door De Haas, lekkere broodjes/soep/kroketten en een heus De Haas promotiepakket (geregeld door Willy). De winnaar van de zuinigheidsrit wordt bekend gemaakt, die had 2,2 l/100 km. Ik zat op 4 l/100 km, maar dat is niet ze gek gezien mijn misdragingen tijdens de rit. Alleen de Audi V6 had een nog hoger verbruik. Maar je hoeft geen zuinigheidfreak te zijn om een boel te hebben van een Lupo 3L.

Al met al een waanzinnig leuke dag waarbij ik in totaal zo'n 400 km gereden heb en heel veel lol heb gehad. Iedereen die er aan meegewerkt heeft, wil ik via deze weg bedanken. Op naar de volgende meeting!!!

CU

Arjan Haverkamp

 


Datum:   12:00:00 10-19-2004 CET
Naam:   Marlon uit Apeldoorn
Website Adres:  
Commentaar:

Beste medeclubleden en gasten,

Het was me al opgevallen dat er weinig gebruik gemaakt wordt van het gastenboek.

Best jammer want het is zo net of de 3L Lupoclub een beetje stil staat, wat absoluut niet zo is.

Daarom neem ik een voorbeeld aan Willy die vorig jaar wat over de meeting in Wolfsburg heeft geschreven.

Afgelopen zaterdag hebben we een meeting gehad bij garage De Haas in Veenendaal.

Het was mijn eerste meeting en het was fantastisch om vanaf de snelweg al die Lupo’s te zien staan, waaronder zelfs 1 van de brandweer, inclusief sirene en zwaailicht. Na een hartelijk welkom en een ontbijt kregen we een rondleiding. We konden vragen stellen aan Peter, de 3L specialist van De Haas, en kregen een demonstratie van het ontploffen van een airbag.

Daarna hebben we een zuinigheidsrit gedaan. Ik wist niet dat zoiets zo aanstekelijk werkte want zelfs ik werd toch wel fanatiek, wat ik eigenlijk nooit zo heb.

En wat een leuk gezicht, al die Lupo’s die je in de verte en achter je ziet of op de terugweg weer tegenkomt.

Tijdens en na de lunch hebben we veel gepraat en bijgeleerd.

Zo zijn we erg nieuwsgierig geworden naar de extra zuinigheidschip die er bestaat.

De winnaar van de zuinigheidsrit bleek deze chip in zijn Lupo te hebben en met zijn eindresultaat 2.2, dus 1:45,45, blijkt dat toch te werken.

Ze zaten zelfs met z’n tweeën in de auto, dus ook nog extra gewicht.

Om half 4 gingen we weer richting huis.

Onderweg hebben mijn man en ik ons nog afgevraagd of het niet saai was voor de mensen die alleen gekomen waren. Wij konden er nog gezellig over napraten maar dat hadden zij natuurlijk niet. Je kan het huis wel vertellen maar het is toch anders als je het samen mee gemaakt heb.

Ik wil hierbij Pim en alle anderen bedanken voor deze geweldige dag.

En tegen de 3L Luporijders die geen lid zijn maar dit wel lezen zou ik zeggen “Meldt je aan, het is de moeite waard”.

 

Tot een volgende keer,

Marlon.

 


Datum:   20:00:00 09-08-2003 CET
Naam:   Willy uit Putten
Website Adres:  
Commentaar:

Beste 3L Lupo Clubleden,

Het onderstaand verhaaltje over ons bezoek aan Wolfsburg op 30 augustus, 31 augustus en 1 september jl. zal ik een beetje kort houden…

De reden hiervan is dat het allemaal zo overweldigend is geweest, dat woorden soms te kort schieten…

Dus even in het  kort… op de zaterdagmiddag naar Autostadt… waar we niet weg waren  te slaan…’s avonds bijzonder gezellig met z’n allen een feestje gevierd in het Holiday Inn Hotel… op zondagmorgen naar het Volkswagen Automuseum… geweldig leuk… de zondagmiddag een beetje rustig aan… ’s avonds heerlijk Grieks gegeten en ook toen weer veel plezier gehad met z’n allen… maar nu komt het… op de maandagmorgen… als klap op de vuurpijl… een VIP-rondleiding door de Volkswagenfabriek… dit moet je met eigen ogen gezien hebben… in drie woorden…HELEMAAL TE GEK !!!

Dus denk ik… dat we de volgende keer met Alle Clubleden nog een keer de productie van ons mooie/unieke 3L Wolfje gaan zien !!!

Dit is het dan… het “korte” verhaaltje van mij… maar… het zou natuurlijk wel heel leuk zijn als er nog aantal van de Clubleden een langer (of ook een  kort) verhaal(tje) schrijven in het gastenboek over onze fantastische dagen in Wolfsburg !!!

Hierbij wil ik ook iedereen hartelijk bedanken voor de bijdrage aan dit onvergetelijke 3L Lupo weekend !!!

Allemaal hopelijk tot ziens op zondagmiddag 26 oktober a.s. in Pieterburen !!!

Met vriendelijke 3L Lupo groeten van Willy.

 


Datum:   18:48:15 07-16-2003 CET
Naam:   Joan uit Middelharnis
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo,
Na 3 jaar prima in onze 3L Lupo te hebben gereden, willen wij hem ivm gezinsuitbreiding verkopen.
Is er iemand van de 3L-club geïnteresseerd?
Het is een rode Lupo, 05-2000, km stand 87.000 km.
Alle beurten bij de vw garage gehad.
Er zit een radio CD speler in, en verdere gegevens zijn jullie zeker bekend.
We willen er € 11.000 voor vragen.
 
Groetjes Joan.
 

Datum:   03:30:11 07-02-2003 CET
Naam:   Ming Ruan
Website Adres:  
Commentaar:

Mag ik mijzelf voorstellen?

Mijn naam is Ming Ruan. Ik heb een lezing van jou in de internetsite voor Lupo 3L gelezen. Mag ik een paar vragen aan jou stellen?

Sinds vorig week heb ik ook een Lupo 3L!

 1) Ik kan niet rijden 1 op 30. Ik rij wel voornamelijk in de autosnelweg. Bij mij staat 3,6L/100 KM.

 2) Heeft het iets te maken met de bandspanning? Kan ik 3,0 bar voor alle vier banden?

 3) Als ik in de autosnelweg een snelheid aanhouden van 120 km/uur, dan maak het verschil of niet als je ECO aanzet of niet?

 4) Is het zinvol de ”start-stop" functie aanzetten in de stad waar vaak ik moet stoppen voor de rode licht?

 5) Hoe rijdt je in de file? Daar moet vaak rijden en stoppen? ECO functie moet beter uitgezet worden?

 Alvast bedankt.

 Groetjes,

 Ming

 =====

Dr. ir. Mingchuan Ruan. 


Datum:   21:58:30 06-30-2003 CET
Naam:   Willy uit Putten
Website Adres:  
Commentaar:
Beste 3L Lupo vrien(den)dinnen,
 
Op zondag 29 juni j.l. heb ik weer genoten van onze Derde Clubmeeting van dit jaar.
 
Mijn hart gaat altijd open bij het zien van zoveel mooie gevormde 3-Litertjes.
 
In het bijzonder bedank ik Edmond, die een prachtige rit van plusminus 200 kilometer had georganiseerd door het mooie Zeeland.
 
Het begon al met een leuke binnenkomer in Willemstad (vanwaar wij de rit starten), op het plaatsnaambord van Willemstad pronkte op een A4-tje een grote cijfer 3 en letter L.
 
Het weer was perfekt en er waren veel leuke bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Krammersluizen, de Neeltje Jans, de Zeelandbrug en het schitterende plaatsje Veere.
 
Ook een hele leuke toevalligheid... in het plaatsje Veere was de Belgische Porsche Club eveneens aanwezig.
 
Als afsluiting van de dag hebben we met bijna de hele groep in een uitstekend Italiaans Restaurant in Willemstad gegeten.
 
Bij deze wil ik dan ook graag alle Clubleden, Deelneemsters en Deelnemers bedanken voor hun gezellige aanwezigheid tijdens de Clubmeeting.
 
Ik kijk alvast weer uit naar de eerstvolgende Clubmeeting in Wolfsburg.
 
Hopelijk zie ik jullie allemaal (weer) de volgende keer !!!
 
De hartelijke groeten van Willy.
 

Datum:   22:22:42 06-22-2003 CET
Naam:   Roderik Wezenaar
Website Adres:  
Commentaar:
Beste 3L genoten, 

Ook ik ben de gelukkige eigenaar van een 1.2TDI maar deze is in een Audi A2 gemonteerd. Verheugd las ik dat er eindelijk een Cruise Control beschikbaar is. De Bosselaar uit Apeldoorn rekent mij echter 500Euro ex.BTW . Daarom zou ik graag van u willen horen of voor u de BTW inclusief is? Graag kom ik een keer naar een van uw meetings, als dat mag tenminste?! Alvast bedankt voor uw antwoord. 

Met vriendelijke groet, 

Roderik.  


Datum:   20:18:23 05-02-2003 CET
Naam:   Huib de Bruin
Website Adres:  
Commentaar:
Wij hebben sinds kort een Lupo 3L. Wij hebben hem tweede hands gekocht bij een dealer in Beilen. Er staat nu 60000 km op de teller Wij komen aan een gemiddeld verbruik van 3.4liter. Graag zoveel mogelijk tips om het verbruik te verlagen. 

Huib de Bruin.  


Datum:   14:57:32 03-11-2003 CET
Naam:   Sjoerdt
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo 3L rijders, ben op zoek naar een 3L'tje.
Een leuk 2ehandsje, het liefst een zwarte, evt. lichte schade geen bezwaar. Als iemand iets weet hoor ik het graag...
groeten,
Sjoerd.

Datum:   00:06:36 01-22-2003 CET
Naam:   Henri uit Arnhem
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo Jos en anderen, 

JL> Tot mijn verbazing lees ik in een aantal reacties dat er een cruise control ingebouwd kan worden in de 3-liter. Bij de dealer kwam ik deze mogelijkheid echter nergens tegen. 

Dat klopt. Een Cruise Control is helaas af fabriek niet mogelijk tot nu toe. Ook wij actieve leden van de club vinden dit onbegrijpelijk, juist voor zo'n zuinige auto, want CC verlaagt ook het verbruik met gemiddeld zo'n 7%. Daarnaast is het veel beter voor je gezondheid, d.w.z. minder stress, en een veel betere zithouding voor benen, bekken en rug. 

JL> Graag zou ik van jullie willen weten of inderdaad een cruise control mogelijk is en of deze als optie is te bestellen. 

Maar hij is wel achteraf in te bouwen bij gespecialiseerde inbouw stations. 

Even voor de duidelijkheid: Ik heb geen enkel belang bij de genoemde bedrijven of producten. Firma Bosselaar, 055-5428555, Wilmersdorf 3, 7301 BK APELDOORN Zie http://www.bosselaar.nl Ingebouwd wordt dan de VDO tempostat, Zie http://www.vdokienzle.nl. Voor clubleden is de prijs naar beneden afgerond op totaal 500 euro. Inbouwen duurt een halve dag. Een leenauto is te regelen. Zelfinbouwen is mogelijk, maar vrij moeilijk voor onervarenen. Firma John Gold International b.v., 036-5300886, Kweekgrasstraat 40, 1313 BT ALMERE, Zie http://www.johngold.nl Nieuw: Ook voor de Lupo 3L is een GoldCruise AP-500 geschikt gemaakt en komt er een stap voor stap inbouwhandleiding met plaatjes. Deze versie is makkelijker zelf in te bouwen dan de VDO. Zo nodig ben ik bereid om je mijn model VW Lupo 3L met VDO CC te tonen. Ik ben in ieder geval aanwezig op onze najaarsbijeenkomst in Hotel Leusden. Het voordeligste is: auto nieuw of zeer jong kopen, goed aankleden/uitbreiden en dan helemaal op rijden, d.w.z. er zo lang mogelijk mee doen; > 10 jaar. 

JL> Alvast bedankt en wie weet wordt ik ook nog eens lid van de club.

 Als je een VW Lupo 3L hebt aangeschaft is dat moreel bijna verplicht ;-). 

Welkom alvast. 

Tot wedermails en/of ziens, Tot wedermails, 

Met een vriendelijke groet van 

Henri Derksen, actief lid VW 3 Liter Lupo club.

 

Datum:   22:22:30 01-13-2003 CET
Naam:   Jeroen uit Dedemsvaart
Website Adres:  
Commentaar:
hallo alle 3L rijders
 
Ik heb een paar vraagjes.
Ik heb ook een 3L van 2000 nog maar een maand hij bevalt heel goed.
Ik rij makkelijk 1op 33 loopt goed en schakeld ook goed er Zit een ton op de teller.
Zijn er een boel club leden?
Het lijkt mij ook wel wat om lid te worden.
ik ben denk ik wel een van de jongste [lid] ik ben 19 jaar oud.
ik wens ieder veel rij plezier
 
jeroen westenberg
dedemsvaart
 

Datum:   23:00:06 01-08-2003 CET
Naam:   Jo uit Arnhem
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo PIONIERS van de verbruik-3L-per-100km-club.
 
Ik ben Jo uit Arnhem en ik heb zelf een paar maanden een Lupo-3L gehad. Ja, ik heb hem HELAAS verkocht omdat ik last heb van RSI.
Ik rij nu een Seat Arosa 14tdi met stuurbekrachtiging; het zusje van de Lupo 12tdi met ook een 3-cil met pompverstuiver.
Daar haal ik in de winter maar amper 1:27 mee; dat valt nog wat tegen.
 
Mijn vrouw zei destijds van de Lupo-12tdi dat ik hem maar (2e hands) moest kopen omdat ze aan mijn gezicht kon dat ik er helemaal verliefd op was.
Ik heb hem later verkocht aan een jong stel die veel in een BMW-Z3 sportwagen reden. Dat kostte een kapitaal aan benzine. De Lupo komt bij hen veel beter tot zijn recht omdat ik maar zo'n 15 dkm per jaar rij. Toch was het de meest sensationele auto die ik ooit heb gereden. Een Mercedes 300D haalde het daar niet bij.
 
Ik had in 1999 bij VW een "zuinigste proefrit ooit"gemaakt en met 2,7 was ik winnaar. Ik mocht meedoen aan de landelijk lupo-wedstrijd van VW in Flevoland.
Dat was een schitterend dag (afgezien van de sneeuwbuien), waarvan een dagdeel werd besteed aan slipcursus. Heel leerzaam dus; helaas won ik niet met de Lupo.
 
Zoals genoemd heb ik vorig jaar een aantal maanden zelf een Lupo gehad. Ik reed daarvoor 10 jaar in een Toyota Starlet 15D die over 227 dkm gemiddeld 1:23,96 deed. Dat is zo'n 25% zuiniger dan het bekende brandstofverbruiksboekje opgeeft. Van die Lupo schrok ik eerst dat 1:33 best moeilijk was, maar daarna heb ik nog veel geleerd. (Voor mijn werk doe ik energiebesparing en duurzame energie, zoals windmolens.)
 
Daarvan weet ik: Van groot belang voor een laag verbruik - met elke auto - is de luchtweerstand die theoretisch toeneemt met de derde macht van de luchtsnelheid. In de praktijk ga ik uit van het kwadraat daarvan vanwege de stroomlijn van auto's; het maken van luchtwervels kost veel energie. Alle warmte die je maakt geeft verlies, zoals remmen (waarbij je de energie van je autosnelheid omzet in warme remmen).
Elke fietser weet dat je tegen de wind in hard moet trappen, maar in de auto gaat het gaspedaal dan net zo licht naar beneden.
 
Rekenvoorbeeld: Als de wind met 30 km/u van voren komt en je rijdt 90, dan is de echte windsnelheid 120 km/u. Het kwadraat van 12 is 144. Als je met 110 km/u die wind van 30 km/u mee hebt dan is je luchtsnelheid 80 km/u en vergelijkbare weerstand is dan 64 (kwadraat van 8.) Dat maakt dat de motor met 90 km/u tegen die wind in tweemaal (144:64) zo hard moet werken als met 110 met wind mee. Probeer het maar uit, want die verbruiksmeter geeft dat netjes aan. Elke fietser weet het.
De formule van de luchtweerstand luidt: P = 1/2 . d . v^3. Daar zit dus ook de dichtheid van de lucht in. Koude lucht weegt meer; is zwaarder en dikker. Windmolens maken dus in de winter meer stroom dan in de zomer bij dezelfde windsnelheid omdat een kuub lucht dan zwaarder is. In de zomer had mijn Lupo een lager verbruik dan in de winter. Dat scheelde meer dan ik had verwacht; misschien dat de hogere rolweerstand van een natte weg daar ook aan bijdraagt.
Kijk dus goed naar vlaggen en rookpluimen langs de weg. Als er veel tegenwind is, ga dan achter een vrachtauto rijden. Het tijdverlies is beperkt als je 86 km/u rijdt i.p.v 100 ofzo. In het verbruik scheelt het veel meer dan je vaak denkt.
 
NB: Ik won vorig jaar de duurzame energieprijs van Nuon en mocht mee naar Australie met de zonneauto naar de World Solar Challenge. Van die professionele mensen heb ik nog meer geleerd over luchtweerstand en zuinig rijden, want dat was daar essentieel om te winnen. En dat hebben ze gedaan terwijl NL voor het eerst meedeed in de wedstrijd over 3000 km met zonnecellen als enige energiebron. Hele stukken reden ze 120 en gemiddeld ca 90 km/u. Dat vonden de aussies, yanks en jappen niet leuk. Door als winaar een goed feest te geven werd de sfeer weer wat meer ontspannen.
 
Nog even wat opmerkingen: Als je zachte banden hebt dan verlies je wat energie omdat de banden warm worden door de extra rolweerstand. Ook is de wielomtrek van een ingedrukte band kleiner zodat je km-teller aangeeft dat je meer km's hebt gereden. Dat effect moet je dus ook meetellen.
 
Van een afgestudeerde in autotechniek (Marc van TUE) hoorde ik deze week dat de katalysator geen roetfilter is maar een NOx-omzetetr.
De Lupo-3L uitlaat is niet van aluminium maar van dun staal (volgens de Duitse website van VW). Dat staat dus verkeerd op jullie pagina. 
 
TIPS:
1) Let op dat de dieselolie in de winter niet te schraal is door antivloktoevoeging want de pompverstuiver heeft zeer goede smering nodig.
Bij defensie hebben ze nogal wat schade omdat ze (accijnsvrije) kerosine door de dieselolie mengden. (Tanks rijden daar prima op, maar VW Golf TDI-PD dus niet.)
2) Start de motor niet als er benzine is getankt i.p.v diesel.
3) Pas goed op voor water in je tank, want daar gaat de pompverstuiver snel kapot van, en dat geeft een dure reparatie die vaak niet onder garantie valt
 
Over het verschil van de techniek van voorwervelkamer, common-rail en pompverstuiver wil ik desgevraagd wel eens een stukje schrijven. Dat scheelt zoeken op Internet.
 
Tenslotte: Ik zou met mijn mindere Arosa-14tdi graag lid worden van jullie club, als dat mag.
Groet van Jo uit Arnhem
 

Datum:   17:25:40 01-05-2003 CET
Naam:   Gerard uit Berkel en Rodenrijs
Website Adres:  
Commentaar:
Beste 3L Fanaten,
 
sinds kort ben ik lid van de 3L Lupo club, mijn 3L heb ik in april 2002 gekocht. Tot nu toe zonder een enkel probleem Het verbruik is bij (lange ritten) inderdaad extreem laag te noemen, de afwijking van de verbruiksmeting is c.a. 0,15 l/Km te optimistisch. Olie verbruik tot nu toe (18000 Km) nihil. Ik heb de auto voorzichtig ingereden, en gedurende de inrijperiode is het brandstofverbruik lager geworden. Bandenspanning 3.0 Bar voor en achter. Het motormanagement werkt goed, soms duurt het wat langer voordat de achteruitversnelling in werking komt. (2 a 3 sec.) 
De motor is gevuld met longlife 0-W30 hoe lang kun je hier (normaal gesproken) mee rijden voor verversen ? Heeft iemand een reservewiel gekocht, en zo ja, graag een kostenindicatie hiervan, ik heb weinig vertrouwen in de bijgeleverde afdichtvloeistof.
 
Groet, Gerard Verton, Berkel & Rodenrijs
 

Datum:   16:41:13 12-28-2002 CET
Naam:   Renato uit Den Haag
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo mensen van de 3L club,
 
Ik wil jullie alvast een goed nieuwjaar toewensen en dat het maar een ZUINIG jaar mag worden!
 
Pim ook in het nieuwe jaar weer veel succes met de club toegewenst!
 
Groetjes Renato (de fotograaf)
 

Datum:   18:39:31 11-23-2002 CET
Naam:   Mike Boontjes
Website Adres:  
Commentaar:
Leuke site en zeer informatief(ook voor niet lupo 3l rijders zoals ikke).
Tijdens het lezen van dit gastenboek zag ik de reactie van Richard Lammerts over het slechte schakelen na het flashen van het versnellingsbak regelapparaat. Dit heb ik nl. nog niet eerder mee gemaakt, sterker nog het is juist de bedoeling dat hij beter gaat schakelen(minder schokken) na het flashen.
Ik raad hem dan ook aan om ff langs de dealer te rijden om de basis afstelling van het schakelsysteem uit te laten voeren.
Dit weegt nl. zeer nauw en hoort ook bij elke onderhouds beurt(en ook na het flashen) te gebeuren (dit omdat er altijd speling optreedt en de koppelingsplaat verslijt), dit wordt echter vaak vergeten of men weet niet eens dat het moet!!
Het is een redelijk simpele procedure die wel exact moet worden uitgevoerd, een foutje en hij schakelt voor geen meter, met de V.A.G. tester 1551 of 5051 en duurt ongeveer 10min.
Het ontluchten van de pomp(die je hoort brommen als je instapt)wil ook nog wel eens helpen.

Suc6
 

Datum:   21:11:24 11-28-2002 CET
Naam:   Renato uit Den Haag
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo 3L fanaten,
 
Afgelopen zondag (24-11-2002) was er weer een meeting. Ik was door Pim uitgenodigd om wat fotootjes te maken. Kan naar tevredenheid zeggen dat dit goed gelukt is, 82 beeldschonen foto's van de 3L!
Het weer zat zondag erg mee, het zonnetje scheen heerlijk. Mede hier door zijn de foto's ook gelukt.
 
Het was voor mij de eerste meeting, maar zeker niet de laatste. Heb met Pim al besproken om bij de volgende meeting ook weer van de partij te zijn om hopelijk nog meer 3L's op de gevoelige plaat vast te leggen. Had voor mij zelf alweer wat ideeën voor toekomstige foto's!
 
Ook een niet te vergeten moment van die dag was het verbruik van mijn Vento TDI, 3,5 liter op 100 kilometer! Vind ik zelf niet slecht voor een auto van 1150 kg!!
 
Tot slot, vond het een prima dag, zo in het zonnetje. Hoop een volgende keer weer van de partij te zijn en dan de aanwezigen wat beter te leren kennen en misschien weer wat nieuwe gezichten te zien.
 
Voor Pim, keep up the good work!!!
 
 
Groetjes Renato
 

Datum:   21:38:17 11-25-2002 CET
Naam:   Willy uit Putten
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo beste (3)-Liter Lupo fans,

De 1(3) waarheden... van de (3)-Liter Lupo Club !!!

1. Zondag 24 november jl. de (3)e (3)-Liter Lupo clubmeeting van dit
    jaar.
2. Voor de (3)e keer weer heel gezellig.
3. Perfect georganiseerd voor de (3)e keer door Pim.
4. Ook de (3)e keer weer prachtig weer.
5. Heel leuk om voor de (3)e keer weer de clubleden van "het eerste
    uur" te zien.
6. Zeker boeiend om de (3)e keer weer nieuwe (3)-Liter Lupo
    clubleden te ontmoeten.
7. Leerzaam en nuttig voor de (3)e keer.
8. Fantastisch om er voor de (3)e keer weer bij te zijn.
9. Waarschijnlijk volgend jaar weer (3) clubmeetings...
10. Volgend jaar hopelijk het bereiken van het magische getal
    1(3)0 clubleden...
11. Komen er dan toch zeker 1(3) leden meer op de eerstvolgende
    clubmeeting...
12. Ik hoop jullie allemaal volgend jaar (3) keer weer te zien...
13. Voor de (3)-Liter Lupo Club is 1(3) geen ongeluksgetal !!!

>>> Met de vriendelijke (3)L groeten van Willy <<<
 

Datum:   17:58:07 11-17-2002 CET
Naam:   Richard Lammerts van Bueren
Website Adres:  
Commentaar:
Geachte clubleden,

Ik ben ook een Lupo 3L bezitter en heb een Lupo 3L met het bouwjaar november 1999.
Tot op de dag van vandaag blijft deze auto mij iedere dag weer verbazen en ben ik er nog steeds niet op uitgekeken.
Het bereiken van een extreem laag brandstof verbruik is voor mij van minder belang, ik rij behoorlijk hard normaliter 120km tot 140kmp/u en vind dan een brandstof gebruik van 1:25 een mooi gegeven.
Echter heb ik ook een paar negatieve zaken mogen mee maken, zoals o.a. overmatige slijtage aan de binnen zijde van de voorwielen. Slijtage die in de eerste instantie niet of nauwelijks zichtbaar is en dan pak weg 2000 km verder ineens levensgevaarlijk blijkt, het canvas is dan zichtbaar.
Dit verschijnsel is reeds 2 maal opgetreden en steeds bij ongeveer 30.000 km. De auto heeft nu zo'n 75.000 km weg en de achterbanden zijn nauwelijks versleten. De dealer maakte bij de eerste maal de opmerking dat ik waarschijnlijk ergens tegenaan gereden zou zijn waardoor de uitlijning niet goed meer zou zijn. Bij de tweede keer vond men het toch vreemd, heeft men de importeur geraadpleegd, deze kende dit fenomeen niet en twijfelde aan de kwaliteit van de Bridgestone banden. Bovendien heeft men ca. 1,5 maand geleden tijdens een grote beurt, ongevraagd het schakel programma software matig ge-update. Het resultaat hiervan is dat de automaat veel meer schakelt als voorheen, in de stad binnen een mum van tijd in de 5e versnelling staat (1500 RPM in de 5e versnelling bij 50 km/uur) en er bij iedere snelheids verandering tot vervelens toe geschakelt wordt. Als de motor koud is, deze bijv. bij het begin en einde werkdag gestart wordt en ik vervolgens weg wil rijden gebeurt er ca. 10 seconden niets als de versnellings handel in een willekeurige stand wordt gezet, ik kan wel gas geven maar de bak schakeld niet. Op de grote weg lijkt het of dat de koppeling slipt bij gas geven in de 5e versnelling, het toerental loopt op terwijl de snelheid niet direkt toeneemt en soms lijkt de bak extra schakelstanden in te nemen terwijl de indicator gewoon de 5e versnelling blijft aangeven. Verder was het schakel beeld voorheen sportiever als nu, is de motor minder sterk tijdens stilstand met ingeschakelde bak. Het voordeel hiervan was dat in parkeergarages de handrem bijna niet gebruikt hoefde te worden op glooiende delen. Mijn wens is dan ook de update ongedaan te maken en het oude schakelprogramma weer te laden, het geen volgens de importeur niet mag van Volkswagen en niet mogelijk is daar de oude software niet meer beschikbaar is.
Mijn vraag is, zijn er Lupo 3L bezitters met soortgelijke problemen. Zo ja, dan verneem ik dat graag.

M.v.gr. R.M.A Lammerts van Bueren, Schiedam.
 

Datum:   22:03:02 11-10-2002 CET
Naam:   Karin en Ger uit Zoetermeer
Website Adres:   http://www.zowizo.nl
Commentaar:
Beste leden,

We hebben ons zojuist aangemeld als lid van de club. We zijn geattendeerd op de club door een briefje onder de voorruit van onze 3liter Lupo bij VEN in Leidschendam; de schrijver van het briefje wordt bedankt voor de tip.
We hebben inmiddels al weer de tweede 3liter Lupo. De eerste hebben we vorig jaar september, na 1 1/2 jaar en 55.000 kilometer, ingeruild voor een exemplaar met airconditioning. Als zakelijke rijder is dat toch wel heerlijk. We rijden zo'n 40.000 km per jaar en vinden het comfort prima. Vooral het automatisch rijden en het rustige motorgeluid is heerlijk.
We zijn wel teleurgesteld in het verbruik van de nieuwe telg, die nu al weer 43.000 km heeft gereden. Met de eerste reden we gemiddeld 1:33 met een uitschieter over 250 km in noord Frankrijk van 1:48!. Nu 'slechts' 1:27. Deels is dat te verklaren door de airco, maar volgens ons vooral ook door het weglaten van de speciale gestroomlijnde en lichtmetalen achterklep op de versies na 1 mei 2001. Wij vinden het zeer vreemd dat er een negatieve wijziging is doorgevoerd op het punt van de stroomlijn en het gewicht (5 kg zwaardere achterklep). Als je een nieuwer model bestelt mag je toch een verbeterde versie verwachten? Bij de dealer kunnen/ willen ze hieraan niets doen. Kan iemand ons meer informatie verstrekken over de achterklep?
Als 2e auto hebben we naast de Lupo een Kever uit 1967, die nog steeds regelmatig (op gas) rond rijdt met een bescheiden reclame van ons bedrijf. Beide auto's helpen op hun eigen manier onze naamsbekendheid te vergroten.
Teleurstellend vinden we de promotie door de importeur en de dealers; nagenoeg nergens kan je de 3liter Lupo in de showroom zien staan en een proefrit is ook al niet eenvoudig. Afgelopen week waren we nog bij de Audi voor de 3liter A2; daar werd geen enkele moeite gedaan die auto te verkopen. De verkoper wist wel te vertellen dat hij erg duur was en minder luxe dan de gewone A2; dat je voor het extra geld gelijk een automaat hebt en een veel lager verbruik kwam niet in zijn mond! Foei verkopers van Volkswagen en Audi. Juist voor zakelijk rijders zijn deze auto's uitermate geschikt en in tijden van een recessie een uitkomst op het punt van de kosten!

Misschien zien we elkaar nog eens op een bijeenkomst,

Karin van Zonneveld, Ger de Wit.

Datum:   15:17:06 10-08-2002 CET
Naam:   Jos Leermakers uit Eindhoven
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo leden van de 3-liter club.

Vanaf 1999 rijd ik naar volle tevredenheid in een Lupo SDI. Omdat er inmiddels 115.000,- km op de klok staat, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe auto met iets meer luxe. Omdat onze Lupo zeer goed bevalt en ik graag nog zuiniger wil rijden dan nu, lijkt de 3-liter mij een goede keuze. Op zoek naar informatie ben ik uiteindelijk op deze, zeer informatieve, website gekomen. Tot mijn verbazing lees ik in een aantal reacties dat er een cruise control ingebouwd kan worden in de 3-liter. Bij de dealer kwam ik deze mogelijkheid echter nergens tegen. Graag zou ik van jullie willen weten of inderdaad een cruise control mogelijk is en of deze als optie is te bestellen. Zo nee, zou iemand mij hierover dan meer informatie willen geven.
Alvast bedankt en wie weet wordt ik ook nog eens lid van de club.

Jos.

Datum:   12:00:00 10-06-2002 CET
Naam:   Majbritt Wilken Pedersen
Website Adres:  
Commentaar:
Hello Pim.

I think that is really great, you are doing a terrific job at the Club. I never really thanked for the Clubmeeting in Holand. We all thought it was great.
I have never been to Holland before, but it was very positive, and I would love to come back som  time.

Keep up the good work!

Majbritt Wilken Pedersen.

Her in the black Lupo with the black dog "Bounty"!!!

Datum:   23:52:19 10-05-2002 CET
Naam:   Robert Winkel
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo,

Ik heb jullie site bekeken omdat ik overweeg om een Lupo 3L aan te schaffen (gebruikt). Ik heb inmiddels veel gelezen over de klachten betreffende de versnellingsbak. Ik hoop dat dit toch exemplarische klachten blijken te zijn.
Is er iemand die mij kan mailen omtrent specifieke 3L tips betreffende de aankoop?
Alvast vriendelijk dank en wellicht tot ziens.

Vr. gr. Robert Winkel.

Datum:   07:10:14 10-03-2002 CET
Naam:   Dave Janse
Website Adres:  
Commentaar:
Prima info !!!

Ik heb ook een 3L.
Hier een tip: bij 30.000 km beurt voor en achter wielen verwisselen; resulteert in stabieler rijgedrag van de auto en je doet veel langer (gem.) met je vier banden.

Mvg, Dave Janse.

Datum:   21:06:16 09-26-2002 CET
Naam:   Nancy Jutte
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo allemaal.
 
Ik ben Nancy. Zoals jullie een heel stuk terug kunnen lezen, ben ik een collega van Pim.
Ik krijg altijd berichten van Pim over de club. Zo ook de rondschrijf e-mail. Nu weet ik van zijn verhalen hoe het ongeveer is verlopen
met de meeting in Leusden. Ik vond het jammer om te horen dat er maar 4 mensen uit Nederland aanwezig waren tijdens deze meeting.
Ik weet ook dat hij nog een meeting wil gaan organiseren. Nu lees ik dat er nog niemand heeft gereageerd. Dat vind ik ook erg jammer.
Ik wil jullie 1 advies geven. Als jullie tijd hebben, DOE HET. Pim weet hoe hij dingen moet organiseren. Hij heeft er toen ook een gezellige
meeting van gemaakt in Leusden. En ik weet absoluut zeker dat de volgende meeting (als hij doorgaat) ook erg gezellig wordt.
Ik zou het jammer vinden als hij het niet hoeft te organiseren omdat niemand intresse heeft getoond.
Ik hoop dat het door kan gaan.
 
Groetjes Nancy

Datum:   20:37:49 09-11-2002 CET
Naam:   Renato uit Den Haag
Website Adres:   http://home.wanadoo.nl/sje
Commentaar:
Hallo allemaal,

Ik las laatst in het gastenboek dat de dagen in Leusden een succes zijn geweest!
Voor Pim vind ik dit leuk om te horen, hij heeft er veel tijd en energie in gestoken!
Zoals jullie weten ben ik geen volwaardig lid van de club (rij niet in een Lupo), maar wat ik vernomen heb naar aanleiding van de 3 daagse club meeting vind ik het toch wel een beetje triest!
Van de 16 mensen 4 uit Nederland.
Volgens mij kan Pim dan ook maar beter een internationale meeting houden, aangezien de animo uit het buitenland veel groter is!
Zoals ik al zei, ik ben geen lid van de club, mijn interesses liggen bij een andere TDI. Toch vraag ik mij af of naar aanleiding van deze meeting die al maanden van tevoren bekend was, waarom er eigenaren zijn van een 3L die lid zijn van deze club! Dit soort meetings lijken mij juist wat de club toch maakt en niet een opsomming van namen bovenaan een e-mail bericht.
Van Pim heb ik vernomen dat er in het najaar weer een meeting zal zijn, hij heeft mij dan ook gevraagd om foto's te komen maken (met mijn 6 Megapixel-camera). Maar als er op een nationale meeting zo weinig mensen komen heb ik toch mijn vraagtekens. Doch ik weet de tijd en energie die er wordt in gestoken door Pim, wil ik dit graag voor hem doen.

Groetjes Renato.

Datum:   00:45:10 08-24-2002 CET
Naam:   Karla Broerse
Website Adres:  
Commentaar:

Beste clubleden,

Voor wie mij nog niet kent, ik ben Karla, de zus van Pim.
Ook al ben ik niet een eigenaar van een 3L lupo (maar van een polo 1.4 TDI), ik wordt door Pim goed op de hoogte gehouden van alles wat met de 3L Lupo Club te maken heeft.
Zo ook de clubmeetings.
Een aantal leden heb ik bij de meeting in de Meern al ontmoet en zag ik terug met het weekend in Leusden.
Mijn complimenten voor Pim, de organisatie van het weekend in Leusden was perfect.
En het weer werkte ook goed mee. Drie dagen zonnig weer, waardoor de ontmoetingen met de Deenen, Zweden en Duitsers ontspannen met een koel drankje en een koek plaats vonden.
De Deense groep van Dennis had ik vorig jaar in Duitsland (Wolfsburg) al ontmoet en het weerzien was dan ook erg leuk.
De rondleiding bij Pon was erg interesant. Je komt niet dagelijks in een distributiehal van een Volkswagen importeur. Ik ben benieuwd hoe de foto voor het Volkswagen Magazine is geworden en of er zich nieuwe leden zullen aanmelden, die nog niet van het bestaan van deze club op de hoogte waren.
Op de zaterdag waren de Deenen erg enthousiast over het uitje naar de dierentuin. En de zuinigheids rit op de zondag trok veel belangstelling. Ik reed met mijn wagen als laatste in de rij mee (als bezemwagen) en het was leuk om te zien hoeveel reacties de rij lupo's teweeg bracht. Mensen verdraaiden hun nek of reden met hun fiets bijna tegen een lantaarnpaal aan. Sommige voorbijgangers vroegen zich af of dat nou die zuinige auto was. En zelfs een politiewagen keerde, om de rij van dichtbij te bekijken.
Al met al was het een geslaagd weekend en ik hoop iedereen weer te zien bij de volgende clubmeeting !!!

Groetjes Karla.


Datum:   19:43:23 08-19-2002 CET
Naam:   Willy uit Putten
Website Adres:  
Commentaar:

Beste 3L Lupo liefheb(bers)(sters),

Ten eerste gaan mijn complimenten uit naar Pim, (die weer een fantastische meeting heeft georganiseerd) en naar zijn moeder en zus, die ook een grote bijdrage aan het geheel hebben geleverd.

Helaas kon ik vanwege mijn werk niet de hele meeting aanwezig zijn, maar op de zaterdagavond en de zondag was ik van de partij. Het was weer erg leuk om de "oude" bekenden en ook nieuwe onbekenden te ontmoeten.
De zuinigheidsrit op zondag was absoluut een ware happening. Een prachtige route van 45 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug. Met veel bekijks onderweg !!! Het is natuurlijk een schitterend gezicht om zo'n groot aantal 3L Lupo's te zien rijden en dan ook nog met al die verschillende kentekenplaten uit Nederland, Denemarken, Zweden en Duitsland !!!

Bij het afscheid nemen van de groep zondagmiddag, was dan ook overduidelijk te merken aan iedereen dat het een zeer geslaagde meeting is geweest.
Voor de clubleden die er niet bij aanwezig waren of  niet konden zijn, jullie hebben echt wat gemist !!!

Ik hoop jullie allemaal (weer) te zien bij de volgende meeting.

Met vriendelijke groet,

Willy.


Datum:   16:00:34 08-19-2002 CET
Naam:   Joachim uit Duitsland
Website Adres:  
Commentaar:

Ganz lieben Dank, lieber Pim !

Und auch für alles andere, es war einfach genial !!!

Liebe Grüße und Alles Gute,

Joachim M. Wagner.

P.S. Mein Auto läuft seit der Sparfahrt rund um Leusden mit 2,5 Liter laut Anzeige - schon seit über 500km, bei 90 - 100 laut Tacho, auch auf der Autobahn ohne LKW-Windschatten!!
Ich bin begeistert..... Vorher waren es minimal 2,9 Liter.


Datum:   19:42:03 08-18-2002 CET
Naam:   Edmond uit Sluiskil
Website Adres:  
Commentaar:

Fantastische Clubmeeting !!

Dag Pim,

Mijn verbruik vanaf vrijdag morgen (eerst een halve dienst werken (6-10 uur)) tot zondag avond aftanken heb ik een verbruik van 1 op 35! (totaal 576 km afgelegd)
Vrijdag morgen van Roosendaal naar Leusden heb ik 2,5 uur over gedaan ivm files afstand was maar 125 km.
Ik heb niet als een slak naar huis gereden maar lekker 100 tot 110 km per uur.

Bedankt nogmaals voor je vele inspanningen samen met je moeder en Karla, het was geweldig en het weer zat gelukkig ook mee.

Groeten van Edmond.


Datum:   13:54:20 07-16-2002 CET
Naam:   Cees uit Burgum
Website Adres:  
Commentaar:
Beste Pim,

We zijn in juni op vakantie geweest naar Italië en hebben daar een rondreis gemaakt.

Even een kort verslag van onze Lupo3L.

In Burgum gestart met volle tank en zwaar beladen. De eerstvolgende tankstop was pas aan de Oostenrijkse/Italiaanse grens (Brenner). Vandaar naar een camping aan het Gardameer. De volgende dag naar een camping aan het meer van Trasimeno en uitstapjes gemaakt naar Rome Vaticaan (Antoine Bodard ontmoet), Assisi, Sienna, Cortona.
In Trasimeno getankt.
Een week later naar een camping in Viareggio geweest en Lucca, Pisa bezocht. Natuurlijk ook in Florence en Verona geweest, maar als je Rome en Assisi hebt gezien valt dat een beetje tegen.
Op de terugweg weer bij de Brenner getankt en de rit naar huis gemaakt. Thuis weer afgetankt. (altijd getankt op de manier 'Henri')
In Italië hebben we met 4 personen in de auto de uitstapjes gemaakt; soms stevige hellingen moeten nemen, maar de Lupo deed het fantastisch.
We hebben in totaal 5355 km afgelegd.
De verbruiksmeter gaf 2.9 lt./100km aan. (te gunstig cijfer) We hebben gemiddelde snelheden aangehouden op de autoweg tussen de 90 en 130 km/h, dus beslist goed doorgereden. (anders kom je er nooit).
Voor de 5355 km hadden we 166.04 ltr. brandstof nodig,
d.w.z. 1 ltr. op 32.25 km. Totale kosten 134.68 euro, dus bijna gratis.
Onderweg veel aanspraak gehad over de auto.
Of hij echt wel zo zuinig reed.
Nou en of !!!
Ik krijg steeds meer waardering voor onze Lupo;
hij rijdt nog comfortabel ook.

Groeten Cees.

Datum:   02:45:00 07-08-2002 CET
Naam:   Webmaster
Website Adres:   www.vw3literlupoclub.nl
Commentaar:
Beste Roel,

Je mag met jouw Lupo 1.4 TDI best lid worden van de club, maar je hebt dan toch een passieve status binnen de club. Alle informatie is nu eenmaal gericht op (eigenaren van) de Lupo 1.2 TDI; de 3-Liter Lupo. Voor het uitwisselen van tips ben je zeker welkom. Het programma in Leusden is in principe gericht op de 3L Lupo (bijvoorbeeld o.a. een zuinigheidsrit), dus ik weet niet of het voor jou zinvol is om langs te komen.
Evenwel bedankt voor je (zeer bruikbare) bijdrage in het gastenboek.

Met vriendelijke groet,

Pim.

Datum:   02:00:00 07-08-2002 CET
Naam:   Roel uit Den Helder
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo allemaal.

Sinds kort ben ik clublid geworden van de 3L Lupo Club.
Zelf heb ik vanaf 2000 een 1.4 TDI Lupo, ik haal de 1 op 40 niet.
Voor mij is dit ook niet zo van belang. Het rijdt geweldig.
Bij mij zitten er brede banden om, dit vind ik zelf wat lekkerder rijden.

Op mijn werk heb ik een collega die een heel lange tijd zei: "wat heb jij een klein autootje", totdat ik er een navigatie systeem van JVC in had laten bouwen.
Hij werd behoorlijk nieuwsgierig en ik zei tegen hem: "stap in" en gaf een demonstratie van het navigatiesysteem. Toen hij was ingestapt, hoorde ik tot mijn verbazing: "wat een ruimte". Dat was nog maar het begin, onder het rijden hoorde ik tot mijn stomme verbazing: "wat ligt die wagen goed op de weg", het was allemaal lof over de Lupo.
Zelf rijdt hij een Volvo V40, persoonlijk vind ik de Lupo beter rijden en wil voor geen geld ruilen.

Iets over het navigatie systeem van JVC, het radio gedeelte werkt met TMC (verkeersinformatie); dit wordt automatisch naar het navigatie systeem doorgegeven en leidt je dan om de file heen; het werkt perfect hier in Nederland. In Duitsland, Zwitserland en Noord Italië kennen ze ook TMC.Verder kun je restricties geven van: 'ik wil de tolweg niet op', of 'geen hoofdwegen', enz. Verder zit er maar 1 cd van heel europa bij. Het systeem was binnen een uurtje ingebouwd, daarna is het een kwestie van kalibreren, wat ook automatisch gaat. Minimaal 3 satellieten ontvangen en een stukje rijden en de kalibratie is gebeurd.
Ik ben super tevreden met dit systeem en het voordeel is, ik hoef niet meer te zoeken; wat ook weer brandstof spaart.

Nu lees ik dat er 16,17 en 18 augustus wat te doen is (Leusden). Kan iemand mij vertellen wat dit inhoud, ik ben dan toevallig daar in de buurt op vakantie en dat komt dan mooi uit.

Van mij allen de hartelijke groeten en tot ziens in Leusden.

Roel Bergsma.

Datum:   20:25:25 07-07-2002 CET
Naam:   Renato uit Den Haag
Website Adres:   http://home.wanadoo.nl/sje
Commentaar:
Hallo Allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn eerste ervaring met de 3L had, maar nu wordt het toch eens tijd om er iets over te zeggen.
Zelf rij ik in een donker groene metallic Vento TDI.
Ik denk dat ik een van de weinigen ben die in de 3L van Pim heeft gereden...
Het was op een regenachtige zondagavond toen ik samen met Pim een proefritje ging maken. Het was best wel even wennen om niet te hoeven ontkoppelen. Al gauw had ik het optrekken met de 3L door. Ook het rijden in de ECO stand was voor mij een ervaring apart, vooral het weer optrekken bij het stoplicht. Van mijn TDI ben ik gewend dat als het licht op groen springt je ook gelijk vertrokken bent. Het zelf schakelen met de tiptronic bak was even wennen, maar uiteindelijk is het lekker simpel. De verbruiksmeter werkt voor mij enigszins verslavend doch afleidend, om maar te zwijgen over het blauw-rode dashboard !

Onlangs was ik met Pim in Zwitserland, waar ik mijn passieve ervaringen met de 3L heb opgedaan. Voor mijn TDI ( 90 pk en
210 nm ) zijn de bergpassen geen probleem en na een week kan ik zeggen ook voor de 3L niet !  Met het grootste gemak trok de 3L mijn auto achterna. Ook met 3 inzittenden (+ 2 honden) is het allemaal geen probleem, behalve als je in een te laag toerental komt en de bak van 2 naar 1 moet terug schakelen; te veel koppel op de assen. Dit zal menigeen van jullie niet geheel onbekend zijn. Verder is het een prima auto die ook in de bergen zijn mannetje staat!

Al met al voor mij positieve ervaringen ( geldt helaas niet voor alle clubleden ), niet dat deze auto aan mij besteed is ( sorry Pim ).

Renato Carlier.

 


Datum:   13:00:00 07-05-2002 CET
Naam:   Webmaster
Website Adres:   www.vw3literlupoclub.nl
Commentaar:
Beste Alex,

Het is duidelijk dat ik jou niets hoef te vertellen over anticiperend rijden !
Met een auto, die nog niet is ingereden, nu al 2,6 ltr. gemiddeld behalen, is een fantastisch resultaat.
Toch een kleine voetnoot:
De verbruiksmeter kan er wel eens een tiende liter naast zitten, dus blijf vooral de getankte liters delen op het aantal kilometers.

Je vraagt hoe het nog zuiniger kan...

Wel, als de motor is ingereden, kun je eens wat meer met de bandenspanning 'spelen'.
2,5 bar; 3,0 bar; 3,5 bar; gewoon eens kijken welk verschil het in verbruik oplevert..
Daarnaast kan Cruise Control je ook net weer die tiende liter doen besparen.

Succes en veel rijplezier toegewenst !!

Met vriendelijke groet,

Pim.

Datum:   22:00:00 07-04-2002 CET
Naam:   Alex uit Enschede
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo beste leden,

Zoals ik in een eerder mail aan Pim schreef, dacht ik ach het valt allemaal wel mee met die volkswagen, zal wat overtrokken zijn. Welgemeend biedt ik alle 3L rijders hiervoor mijn excuus aan. Ik reis nu zo’n week, en ben de weg kwijt naar het tankstation. Hierbij kreeg ik van mijn werk een kortingskaart voor Texaco en we zijn nog in onderhandeling voor reiskosten vergoeding. Nog even en ik verdien er straks op de weinige diesel.

Vandaag 04-07-2002 heb ik voor het eerst getankt, was even lastig de tankdop los te krijgen. De 3L had dus 800km gereden, voordat het lampje ging branden. Dan blijft er 6 liter reserve over.
Reken even mee:

Met 34 liter is de auto afgeleverd.
Hiervan gaat 6 liter vanaf als reserve.
Dit zou zijn met 28 liter 800km.
Maakt de som van 800 : 28 = 28,57
Dan 6 x 28,57 = 171,42
800 + 171 = 971,42 zou dan met mijn rijgedrag mogelijk kunnen zijn.

Ik rij gemiddeld altijd 120km/u altijd alleen maar autosnelweg.
In de stad 50km/u.

Mijn werk is naast de autosnelweg evenals mijn woning J
Vandaag een bijzondere dag, of kennen jullie dat al langer J

Vandaag 2.6L gereden, met 90km/u (de hele weg 2.6)
Deventer – Enschede.

1500 toeren over een rit van 75km.
Het weer was droog en een beetje zon.

Dan zou ik nu al 1:38,46 hebben gereden ?

Nu vraag ik me af, kunnen we ook onder de 2,6 komen, en hoe dan ?

Ik ben helemaal verkocht aan de Lupo3L !!

Groetjes Alex Klompmaker


Datum:   22:27:16 06-28-2002 CET
Naam:   Alex uit Enschede
Website Adres:  
Commentaar:
Dag beste mensen,

Eindelijk vol trots kan ik me nu bezitter noemen van een pracht auto. In het begin dacht ik nog: zal allemaal wel mee vallen, maar neen, ben helemaal verkocht !
De eerste mooi rit gemaakt: Enschede-Deventer en hoe is het mogelijk al met een 3.2 verbruik, bij een auto die nog ingereden moet worden. De verkoper vond dit ook wel bijzonder en wilde zelf dit getal zien op het klokje. Dit omdat hij net 4 maand hiervoor ook een andere Lupo had verkocht waarbij dit niet (?) mogelijk was.
Dus zie ik nu al vol verwachting de toekomst tegemoet van het verbruik !
Tot zover dit bericht.

Groetjes Mirjam en Alex Klompmaker.

Datum:   21:58:57 05-23-2002 CET
Naam:   Alex uit Enschede
Website Adres:  
Commentaar:
Beste mensen,

Toch erg leerzaam deze site. Heeft me voldoende informatie opgeleverd over de Lupo. Zo veel zelfs dat het doorslag gaf om deze auto te kopen. Nu maar wachten tot deze geleverd wordt. Het verbaasde me toch enigszins dat er zoveel verschil per dealer is, als ik het dan heb over kennis over de Lupo 3L.
Een ding blijft me wat vaag. Ik las dat de uitlijning van de 3L wel op kan lopen tot 18 graden. Dit is toch niet per auto verschillend ? Normaal zou dan 5 graden zijn. Is het nu wel of niet slim om dit meteen aan te laten passen door de dealer ?
Bedankt alvast !

Alex Klompmaker.

Datum:   08:47:32 03-21-2002 CET
Naam:   David uit Oosterbeek
Website Adres:  
Commentaar:
TE KOOP:

Lupo 3L
Kleur: Zwart
Kilometerstand: 43.300 kilometer
Bouwjaar: 02-2000
Reden verkoop: Lease-auto

Graag jullie reacties,
David.

Datum:   22:08:55 03-12-2002 CET
Naam:   Cees uit Burgum
Website Adres:  
Commentaar:
Beste clubleden,

Ik heb genoten van onze meeting in de Meern.
Erg leuk, voor de eerste keer, een behoorlijk aantal leden bij elkaar te zien en te spreken.
Het blijkt een enthousiaste ploeg te zijn.
Vooral Henri die niet uitgesproken raakt over de wetenswaardigheden van zijn automobiel en tassen vol documentatie had meegenomen.
Veel bezitters van de 3L hebben de nodige modificaties aangebracht. Het viel mij op dat het voor de meesten geen boodschappenauto is, maar wel degelijk voor het werk wordt gebruikt.
Pim heeft prachtige foto's gemaakt en zullen, hoop ik, op de site van de 3L Lupo Club worden geplaatst.
Een fantastische aanblik al die Lupo's naast elkaar in de zon.
Jammer dat we elkaar op 16, 17 en 18 augustus pas weerzien.
Het zou mooi zijn als veel leden op enkele van die dagen aanwezig kunnen zijn, zodat we een goede indruk achterlaten op onze gasten.
Ik houd deze dagen vrij, jullie ook??

Groeten van Cees uit Burgum.

Datum:   20:35:01 03-07-2002 CET
Naam:   Willy
Website Adres:  
Commentaar:
Dag allemaal,

Een verhaaltje over een 3L.

Vorig jaar juli was ik op een mooie zonnige morgen met mijn 3L op weg naar de supermarkt.
Na ongeveer een kilometer gereden te hebben schakelde mijn 3L niet meer automatisch over van één naar twee etc.
Ik ben toen gestopt en daarna zweeg hij in alle talen.
Een monteur van mijn Veluwse VW-dealer is toen de 3L op komen halen.
Mijn 3L heeft daarna veertien dagen in de garage van Volkswagen gestaan en is toen naar importeur Pon overgebracht, omdat de monteurs van de garage het mankement helaas niet konden oplossen.
Bij Pon in Leusden is door technici uit Wolfsburg mijn 3L toen in één middag gerepareerd!!
Ik ben absoluut niet technisch, maar de monteur heeft mij verteld, dat de hydraulische schakelunit en de centrale computer regelunit zijn vervangen, omdat deze storingen aangaven bij het uitlezen van de computer.
Persoonlijk denk ik wel dat deze storingen bij meer soorten auto's voor zouden kunnen komen, dus niet echt alleen een 3L "mankement".
Aan het eind van dit verhaaltje nog even dit over mijn sympathiek uitstralende "vriend" .....

Ik rij vier dagen per week van Putten naar mijn werk in Veenendaal v.v. (ongeveer 64 kilometer per dag), met erg veel plezier in mijn super leuke moonsilver-kleurige 3L.

Hartelijke groeten van Willy.

Datum:   20:34:15 03-07-2002 CET
Naam:   Willy
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo Henri,

A.s. zondag kom ik ook op de clubmeeting.
Ik neem mijn laptop en de CD-ROM van de 3L wel mee.

Met vriendelijke groet,

Willy.

Datum:   22:55:38 03-06-2002 CET
Naam:   Carmen D.
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo Pim!

Zoals beloofd een kort stukje voor je gastenboek.
Ik zelf rij niet in een 3L Lupo maar in een Caddy TDI. Pim ken ik privé en ben er toch trots op dat ik ook zijn rondschrijf e-mail mag ontvangen. Ik vindt het altijd leuk om hem te ontvangen en te lezen, het is best wel interessant. Ook al rijdt ik niet in dezelfde auto.
Pim, voor de toekomst veel succes met je Club en gauw tot ziens.

Groetjes Carmen.

Datum:   02:41:23 03-06-2002 CET
Naam:   Henri Derksen
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo Allemaal,

Ik ben Henri Derksen uit Arnhem en rijd sinds 18 februari 2000 in een Lupo 3L. Mede door de inbouw van Cruise Control heb ik erg veel plezier van deze auto. Heerlijk ontspannen touren. In de wintermaanden naar de diverse bijeenkomsten van verschillende computer clubs. (ik heb ook een apart soort computer ;-) En in de zomer naar de diverse leuke nautisch interessante plekjes. Zoals sluis 19 in de Zuid Willemsvaart te Maastricht ;-).

Vrijwillig milieubewust, 90 km/h slipstreamend achter vrachtwagens, en telkens ruim 1200 km op een tank is toch wel een leuke sport. De meertijd neemt amper toe, maar de rechterbaan geeft meer rust. Alle anderen hebben een draaikolk in hun tank en portemonnaye.

Ik ben nogal in de techniek geïnteresseerd. Dus als mensen met vragen zitten wil ik graag proberen die te beantwoorden.

Het gastenboek vind ik een prima aanzet, maar heeft mijns inziens 2 bezwaren. Je moet steeds inloggen om alles OnLine te (kunnen) lezen. en 2dens niet iedereen ziet alles wat geschreven wordt.

Zelf zou ik veel meer voelen voor een zogenaamde e-mail lijst. Men kan z'n berichten dan OffLine typen en dan naar de lijst-robot sturen. Die lijstrobot zorgt ervoor dat alle leden die dat wensen een kopie van dat bericht ontvangen. En op die berichten kan dan ook weer gereageerd worden.

Ook ik heb me opgegeven voor de bijeenkomst van zondag 10 maart te De Meern aan de A12 (afrit 15). Ik neem zoveel mogelijk documentatie (folders, garagenota's, foto's, boeken, verbruikscijfers etc.) mee en hoop een flink aantal van jullie te mogen zien en spreken. Horen lukt mij helaas iets moeizamer.
Kan iemand een Laptop PC met Cd-rom drive meenemen ? Dan kan ik de Lupo 3L Cd-rom van VW Duitsland laten zien.

Je Lupo 3L inruilen ?
Niet doen lijkt mij. Ik zou er eind oktober 2002 bij 60.000 km ongeveer NLG 21.000 voor kunnen krijgen bij aankoop van een nieuwe. Dat is NLG. 15.000,-- afschrijven in krap 3 jaar, beetje veel niet? Maar die (zeer) grote 60.000 km beurt is ook redelijk prijzig: APK+remschijven+distributieriem, maar nog altijd veel minder dan die grote hap afschrijving. En hij bevalt goed, en ik geloof amper dat het nieuwe model zuiniger zal zijn dan het huidige exemplaar (eerder ongunstiger met al die accessoires), dus lekker door blijven tuffen.
Tot ziens in De Meern en bij leven en welzijn ook op de daarna volgende clubbijeenkomsten.
Tot wedermails,

Met een vriendelijke groet van |_|         |\
                                                      |   |enri  |/erksen, Arnhem.nl

Datum:   13:52:16 02-22-2002 CET
Naam:   Nancy Jutte
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo allemaal,

Ik ben geen lid, maar ik vind de Lupo 3L wel heel gaaf. Ik ben een collega van Pim. Ik heb gehoord over de meeting op 16,17 en 18 augustus. Daarom wil ik iedereen aanraden om te gaan als je tijd hebt. Pim kennende wordt het fantastisch gaaf.

Groetjes Nancy.

Datum:   15:37:24 02-19-2002 CET
Naam:   Ed van der Voort
Website Adres:  
Commentaar:
Beste Clubleden,

Behalve het onbesproken zuinige verbruik van de auto, wil ik toch even kwijt, dat het voornamelijk ook zo'n lekkere wagen is om in te rijden.
Je zweeft als het ware over de weg en telkens wanneer je (noodgedwongen) eens in een andere wagen rijdt die altijd logger is en niet vooruit te branden, besef je weer hoe licht en soepel, maar toch heel stabiel deze Lupo over de weg glijdt.
Overigens heb ik er een aanhangertje bij dat is echt een aanrader...

Ed van der Voort

Datum:   15:00:00 02-19-2002 CET
Naam:   Webmaster
Website Adres:   http://www.vw3literlupoclub.nl/
Commentaar:
Beste Clubleden,

Na enige tijd wachten, dan toch weer een eigen gastenboek. Ik heb de layout aangehouden, maar het systeem van intekenen is licht gewijzigd. Het is voor mij handiger als iedereen voortaan zijn reactie per e-mail stuurt, zodat ik het (zo snel mogelijk) op internet kan zetten. Ik wil nog één keer benadrukken dat een gastenboek het ideale middel is om andere clubleden te vragen naar tips en advies en vooral ook om ervaringen uit te wisselen.

Veel plezier !!

Met vriendelijke groet,

Pim.

Datum:   20:15:11 1-2-2002 CET
Naam:   Edmond Vermoet
Website Adres:  
Commentaar:
Dag Leden,

Ik heb bij verschillende dealers op het eind van 2001 langs geweest of ze iets zagen van inruil op een nieuwe Lupo 3L met airco.

Er is in september een dealer geweest die zei F 20.000,-- (€ 9.075,--)
Ik kwam bij een dealer in Zeeuws Vlaanderen en die had 6 Lupo's SDI staan en die ging er niet eens op in.
Dus blijf ik er maar tot 1-2003 in rijden tot de auto ongeveer 150.000 km heeft gelopen.

Een dealer zei dat hij volgend jaar geïnteresseerd was.

Groeten van Edmond

Datum:   13:32:28 12-28-2001 CET
Naam:   Webmaster
Website Adres:   http://www.vw3literlupoclub.nl/
Commentaar:
Beste Nick,

Het gaat hier inderdaad niet om een VW Lupo met een motorinhoud van 3.0 liter. Dat zou ook een beetje onzin zijn.
Het begrip '3-liter auto' is aan het eind van de jaren '80 ontstaan. Toen droomden overheden en autofabriekanten van een auto die slechts 3 liter brandstof per 100 kilometer zou verbruiken.
Volkswagen nam als eerste de uitdaging aan om vóór het jaar 2000 zo'n auto te kunnen produceren. Tegen alle verwachting in, kwam VW al in 1998 met de 3-Liter Lupo; een auto die volgens de EU-norm een verbruik van 2,98 liter per 100 kilometer neerzet.

Hopelijk is dit voldoende informatie.

Met vriendelijke groet,

Pim.

Datum:   15:28:56 12-27-2001 CET
Naam:   nick boeltjes
Website Adres:   http://geen/
Commentaar:
Vraag: waarom heet het in godsnaam een 3-liter lupo, terwijl er maar een 1.2 liter blokje in ligt????? Oké, 3.0 lijkt me sterk voor zo'n klein autootje, maar waar halen ze die naam dan vandaan????

Datum:   09:04:05 12-24-2001 CET
Naam:   ingrid
Website Adres:   http://clubvw.nl/
Commentaar:
Wij wensen jullie een fijne kerst en een voorspoedig 2002.

Datum:   10:43:38 12-18-2001 CET
Naam:   Willy
Website Adres:  
Commentaar:
Een wens voor alle 3LLupo liefhebbers!

Gezellige Kerstdagen, een gezond en gelukkig 2002 en veel rijplezier in je 3LLupo!!!

Willy.

Datum:   21:38:05 12-9-2001 CET
Naam:   Sicco de Boer
Website Adres:  
Commentaar:
Maar even een praktische vraag. Sneeuwkettingen. Het hoe en wat. Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Groeten sicco

Datum:   16:30:19 12-9-2001 CET
Naam:   Jesper vom Dänischen Club
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo
Ein kleiner Gruß hier aus Dänemark. Schöne Seite, wenn ihr so mit der guten arbeit weitermacht dann werdet ihr bestimmt bald groß. Hoffe ine menge von euch zu sehen wenn wir im August nach Holland kommen.
Viele Grüße Jesper

Datum:   15:36:50 12-9-2001 CET
Naam:   Willy
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo Pim en clubleden,

Een heel leuk idee het gastenboek!!!

Volgens mij ben ik één van de twee vrouwen die lid zijn van de club.

Op dit moment heb ik helaas weinig tijd om mijn ervaringen met mijn 3L op papier te zetten, maar dit zal ik t.z.t. zeker doen!

Ik hoop in ieder geval dat op zondag 10 maart a.s. er veel mooie 3LLupo's te bewonderen zijn en (dat vind ik nog belangrijker) er met z'n allen een gezellige middag/avond van gaan maken.

Groetjes,

WillyDatum:   08:57:44 12-8-2001 CET
Naam:   Peter og Janni, Aalborg DK
Website Adres:  
Commentaar:
Hello Pim and all other Members in Holland....

This Site is looking pretty good and we wish you the best of luck with your new guestbook.

See you all in Holland 17-18. august next year.

And Pim:, jeg har set den mail du har skrevet til Dennis - det er utrolig flot du har skrevet det på Dansk. Dygtigt.

See you all soon.

Peter And Janni, Denmark

Datum:   08:27:35 12-8-2001 CET
Naam:   Dennis und Anette die dänische club
Website Adres:  
Commentaar:
Hallo Pim und alle mitgleider.Ich hoffe das ich sehe alle in dem näschte jahr in holland oder Dänemark.Wir machen ein treffe mit pim d. 17-18 august in die nähe Den Haag und ich bringen meinem mitgleider mit.Und viellicht auch mitgleider von Sweden.Gute weinnachten.